tiistai 16. lokakuuta 2012

Merimiehen viidennet


Viides ja viimeinen kerä merimiesten joululahjasukkia varten saaduista Seiskaveikoista on viimeinkin muotoutunut sukkapariksi. Kyseisestä sinisestä kerästä ehti kyllä jo tulla yksi valmis sukka, mutta se sai purkutuomion, kun en jaksanut tehdä toista samanlaista. Oli helpompi purkaa yksi sukka ja neuloa kaksi uutta kuin vääntää pakon edessä mallia, joka ei enää kiinnostanut.



Selailin taas kerran Kauneimmat neulemallit -kirjaani ja nappasin sieltä tämän mallineuleen. Venyttämättömänä se on aika veikeä ja anatomialtaan todella aivotonta neulottavaa: ensin kuusi kerrosta 4 o, 2 n -joustinneuletta ja sen jälkeen kuusi kerrosta 1 o, 2 n, 3 o -neuletta (eli sitä samaa 4 o, 2 n -joustinta, mutta nurjat kohdistettuna edellisen neljän silmukan sileän keskelle). Kuudella jaolliseen mallineuleeseen sopi tietysti minun käsialallani ja 3 mm puikolla 54 silmukkaa miesten sukkaa varten.



Venytettynä mallineule menettää minusta osan hohtoaan, tai ainakin se muuttuu oleellisesti. Kantapää on ranskalainen, kantalapussa on 28 silmukkaa ja 26 kerrosta, kärjessä on nauhakavennus. Perussukka, jota oli helppo tehdä missä vain ja milloin vain, mutta mielenkiinto säilyi kuitenkin sopivasti. Tämä keskisininen lanka tosin oli poikkeuksellisen kovaa ja karkeaa, ja siinä oli erityisen runsaasti irtonaisia valkoisia muovihaituvia, joten neulomiskokemusta ei voi kuvata varsinaisesti nautinnolliseksi. Valmista kuitenkin tuli, joku merimies saa siniset sukat ja minä voin siirtyä neulomaan sukkia muihin hyväntekeväisyystempauksiin, kiitos runsaskätisten Seiskaveikka-lankalahjoitusten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti