maanantai 10. syyskuuta 2012

Quintessence


Olipa kerran eräs ihastuttava kanssaneuloja, joka tuskaili aakkoshaasteen Q-ohjeen löytymisen vaikeutta. Toisaalla eleli neuloja, joka tuli kaikkien yllätykseksi valituksi Sock Knitters Anonymous -Ravelryryhmän marraskuun suunnittelijaksi. Valinnasta säikähtäneenä neuloja päätti suunnitella elämänsä ensimmäisen sukkamallin ohuelle langalle. Sukkien nimeksi tuli Quintessence, ihan vain siinä toivossa, että eräs ihastuttava kanssaneuloja sattuisi pitämään mallista.



Aivan kuten nimestä voi päätellä, sukat ovat ihan perusmallia: varresta aloitetut, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus. Oikeista ja nurjista silmukoista muodostuva kuvio on neulottu peilikuvana oikeaan ja vasempana sukkaan. Suomenkielinen ohje on lisätty blogisivuksi, mutta sen saa englanninkielisen version ohella pdf:nä myös Ravelrysta. Lähiaikoina samasta mallista tullee variaatio myös paksulle sukkalangalle. Tämä on helppo malli soveltaa langalle kuin langalle, ainakin jos sukanneulontakokemusta on edes nimeksi.



Mallisukkien neulomisprosessi oli lopulta aikamoista puurtamista, sillä oikeastaan mallineule on jokseenkin tylsä. Jouduin sitä paitsi tekemään tosissaan töitä, että sain nurjien silmukoiden jälkeiset oikeat silmukat edes jotenkin säädyllisen kireälle, vaikka eipä se vieläkään täysin moitteetta onnistunut Mutta onpahan taas yksi etappi saavutettu, kun suunnittelemieni ohjeiden kokoelmassa on nyt sukkamalli myös ohuelle langalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti