perjantai 14. syyskuuta 2012

Quintessence II


Tässä on lupaamani paksulankaversio Quintessence-sukkaohjeesta. Tässä ei siis ole todellakaan mitään uutuusarvoa, mutta helpottaapahan niitä neulojia, jotka eivät jaksa miettiä silmukkajakoja uusiksi reilusti pienemmälle silmukkamäärälle.



Kaikkihan lähti siitä, kun sain kanssaneulojalta viisi kerää Seiskaveikkaa lupauduttuani neulomaan tänäkin vuonna suomalaisille merimiehille villasukkia joululahjaksi. Siinäpä riittävästi syytä ohjesuunnittelulle. Koska ensimmäinen palmikkoviritelmä oli niin epäonnistunut, että se sukkapari on edelleen kesken, päätin siirtää Quintessencen paksulle langalle ihan vain esimerkiksi siitä, miten helppo kyseistä ohjetta on soveltaa eri paksuisille langoille ja eri kokoja varten. Ohje löytyy suomeksi blogisivulta sekä suomeksi ja englanniksi pdf-tiedostona Ravelrysta.



Nämä sukat on tehty 54 silmukalla miesten kokoon; samalla silmukkamäärällä, mutta ohuemmalla langalla tulee toki naisten sukat (minun käsissäni tämä tarkoittaisi luultavasti 2,5 mm puikkoa ja Nallen / Maijan paksuista lankaa). Tai helppohan tuosta on kaventaa muutamaa pystyraitaa, jotta saa naiselle sopivat paksulankasukat. Erona ohutlankamalliin näissä kärkikavennuksen matkalla on mallineuleen sijaan pelkkää sileää - sekin vain esimerkkinä variaatiovaihtoehdosta. Näihin kokoluokan 45-46 sukkiin sain uppoamaan lähes koko 150 gramman kerän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti