tiistai 10. heinäkuuta 2012

Vielä pari myssyä


Touko-kesäkuun vaihteessa vauva- ja sytomyssyilyinto hiipui vihdoin. Jälkimainingeissa neuloin vielä jokusen päähineen.



Rikke oli tässä taannoin suosionsa huipulla. Minä kun en ole aina oikein -neulepinnan suuri ystävä, en nähnyt mallissa mitään sen erikoisempaa. Kun sitten toukokuun lopulla koppasin retriitin lahjoituspöydältä kirjavaa Lidlin sukkalankaa, oli pakko kokeilla, loiventaisiko aina oikein -neulepinta kirjavuutta. Rikkehän neulotaan pyöröneuleena, joten pinta syntyy vuorottelevista oikeista ja nurjista kerroksista, muoto puolestaan alkuosan pienemmistä puikoista. Minä käytin 2,5 mm ja 3 mm puikkoja, joten tein hatun 128 silmukalla. Lopputulos on niin iso, että se myssyttää omassakin päässäni, joten vähän pienempikin määrä silmukoita olisi toden totta riittänyt. Lankaa kului vajaat 60 g ja myssy oli luvalla sanoen todella pitkästyttävää neulottavaa. Onneksi on äänikirjat: tätä tekelettä ryyditti Leena Lehtolaisen Kuparisydän.



Quest puolestaan päätyi puikolle monestakin syystä. Minua kiinnosti paitsi muutamin  lyhennetyin kerroksin rakennettu muoto, myös "linen stitch" (mitä lie suomeksi), joka muodostaa kuvun ja lierin välille eräänlaisen tiiviimmän nauhan. Toisekseen aakkoshaastelistallani oli vielä ammottava aukko Q-kirjaimen kohdalla; nyt sekin on kuitattu. Lankana hatussa oli Rowan handknit dk cotton, puikko 4 mm ja langanmenekki noin 55 g, koko sellaista 54-56 cm:n luokkaa. Koristeeksi tälläsin Novitan Butterfly-jämästä virkatun pylväspyörylän, jonka saa halutessaan irti napista.



Loput kirjavat Lidlin sukkalangat upotin kahteen Jorviin menneeseen vauvapipoon, joista toiseen piti kehitellä lisukkeeksi raitoja jämäpussista löytyneestä ruosteenoranssista Zitron Kokonista, sillä kirjava lanka uhkasi loppua kesken. Nämä on neulottu päälaelta 8 silmukalla aloittaen 2,5 mm puikoilla, lisäykset kahdeksassa kohtaa joka toinen kerros niin, että lopulta silmukoita oli 80. Reunaan taisin neuloa muutaman kerroksen helmineuletta. Jorviin toimitin lopulta muistaakseni 25 itse neulomaani ja neljä paikallisen neulojatoverin tekemää pipoa. Viimeisin tietoni on, että Jorvin varastoissa on pipoja noin vuodeksi (eli noin 3500 kpl), joten jos vauvamyssyinto joskus taas nostaa päätään, pitänee kysellä vähän muidenkin sairaaloiden halukkuutta ottaa vastaan pipolahjoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti