lauantai 12. toukokuuta 2012

Maajoukkuesukat jääkiekkoilijalle


Tämän blogimerkinnän julkistamisen aikaan jääkiekon MM-kisat ovat jo hyvässä vauhdissa, joten on sopivaa esitellä sukat, jotka neuloin kummipojalleni syntymäpäivälahjaksi juuri kisojen alla. Kummipoikani on pelannut päättyneellä kaudella useammankin turnauksen alle 16-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueessa, joten Suomi-sukat olivat siinäkin mielessä melkein pakollinen projekti.



Sukat on neulottu TeeTeen Pallaksesta kärjestä aloittaen 2,5 mm puikolla ja kapeaan teinijalkaan tähdäten vain 56 silmukalla. Haastoin itseni harjoittelemaan kirjoneuletta sompailemalla sukan kärkiosaan asianmukaiset tekstit. Kuten kuvasta näkyy, kirjoneulejäljessä on vielä toivomisen varaa, mutta tällä kertaa taisin kuitenkin ymmärtää jotain oleellista itse tekniikasta. Toisekseen, koon 42-43 sukkia on hieman haastavaa kuvata kokoluokan 37-38 jalassa, etenkin omalta käsivaralta roiskaisten. Vaan idea käy tästäkin kuvasta selville.



Jotain vähän tavallisuudesta poikkeavaa piti keksiä muuten niin kuolettavan tylsään projektiin. Niinpä säädin Fredrika-sukista tutun kantapään neulottavaksi toisesta suunnasta. Istuvuus ainakin omaan pallokantapäähäni on oikein oivallinen.



Varren yläosan raitoihin lunttasin mallia ainakin jossakin U16-maajoukkuepelissä käytetyistä säärystimistä. Raidat ovat ihan oikeasti suorassa, sukka vain on ihan vinkuralla jalassani. Kuten kuvasta näkyy, miesten sukiksi nämä ovat aika napakat, kun leveytensä puolesta passaisivat minullekin. Villasukat kuitenkin tuppaavat vähän venähtämään käytössä, ja toisekseen kummipoikani jalka on aikamoinen ruipelo, joten toivottavasti sukat ovat käyttökelpoiset. Lankaa kului jokseenkin 100 g, sinisestäkin riitti niin, että vielä pienet nöttösetkin jäi, kun en viitsinyt enää pidempiä varsia neuloa. Toden sanoakseni sain sukat valmiiksi ajoissa lähinnä siksi, että tarvitsin kiireesti ainokaisen 2,5 mm pitkän puikkoni paljon mielenkiintoisempaan projektiin...


Näiden isänmaallisten sukkien myötä sopinee toivoa, että miehet hoitavat hommansa yhtä hyvin kuin U16-jääkiekkomaajoukkue nuorten talviolympialaisissa Innsbruckissa, jossa tuloksena oli kultainen mitali eli koko turnauksen voitto tämän vuoden tammikuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti