torstai 16. helmikuuta 2012

Hattuja tarpeeseen


Lankavarastossani oli majaillut jo tovin ison pipon verran mustaa DROPS Nepalia. Tästähän neuloin jo viime talven suosikkipiponi, joten ajattelin ilahduttaa miestänikin mustalla pakkaspipolla. Jonossani oli sopivasti odottamassa ilmainen Declan's Hat -ohje, jota sovelsin ohjetta reilusti paksummalle langalle.



Neuloin pipon 4 mm puikolla ja 96 silmukalla, reunusjoustinta tein noin 7,5 cm. Lopputulos on ISO, mutta niin on mieheni pääkin. Pipo on niin syvä, että reunuksesta riittää pieneen taitteeseen etenkin miehelläni, joka tykkää pitää pipoja hieman vähemmän syvällä kuin minä. Ihan OK pipo, mutta ehkä joustinta olisi sittenkin voinut neuloa joko reilusti vähemmän tai hieman enemmän. Lankavarastoni keveni 80 grammaa tämän pipon myötä.


Viime syksynä tulin ostaneeksi paikallisen lankakaupan alelaarista kaksi kerää ruskeaa Gjestal Føniä ihan vain kokeeksi. Langassa on 70 % bambua ja 30 % puuvillaa, joten päätin tehdä langasta sytomyssyn. Malliksi valikoitui Rosazura (Rav-linkki ilmaismalliin).



Jälleen lankani oli paksumpaa kuin ohjeessa, joten tein pieniä muokkauksia alkuperäiseen malliin: jätin päälaen viimeisen lisäyskerroksen tekemättä ja vähensin palmikkokuviota edeltävä sileältä osuudelta kerroksia. Neuloin hatun 4 mm puikolla ja siitä tulikin varsin kivanoloinen kokoluokan 55-56 myssy. Lankaa kului peräti 85 g. Pidän itse mallista siinä määrin, että voisin harkita Rosazuran neulomista itsellenikin, villaisena tosin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti