perjantai 27. tammikuuta 2012

Pari sytomyssyä


Viime kesän sytomyssymaratonini jälkeen sillä rintamalla on ollut varsin hiljaista. Matleenan haasteen sekä varastolankaneulonnan myötä innostuin kuitenkin neulomaan varastoni viimeiset sytomyssyilyyn sopivat lahjoituslangat, joita sain viime syksynä ihan yllättäen ja pyytämättä.



Ensin tartuin Bamboo Zania -merkkiseen lankaan, joka on puoliksi bambua, puoliksi villaa, ja neuloin siitä Will I Be Prettyn. Väri on vähintäänkin psykedeelinen keltaisen ja punaruskean sekasotku, mutta ehkä joku voimaantuu näistäkin väreistä. Pipo on kyllä aivan ihastuttavan pehmeä ja taatusti kutittamaton. Ympärysmitassa on 126 s ja neuloin pipon 2,5 mm puikolla, lankaa kului yrityksestä huolimatta vain noin 35 g. Lopulle 15 grammalle pitäisi siis keksiä jotakin käyttöä, huh huh. Se voisi kyllä raidoittua kivasti mustan kanssa, mutta mitään sopivaa mustaa lankaa minulla ei toistaiseksi ole.



Toinenkin sytomyssy on aloitettu päälaelta ja lisäyksiä on tehty kuudessa kohtaa joka toisella kerroksella, kunnes silmukoita on 120; puikko oli sama 2,5 mm kuin WIBP:ssäkin. Harmaavoittoinen mysteerilanka ei riittänyt aivan täysimittaiseen myssyyn, joten kaivoin puuvillajämistäni lähimmäksi soveltuvan vaalean beigen langan, jolla tein aina oikein -reunuksen. Kardemumman sytomyssykoristeluista innostuneena päätin minäkin kokeilla piristää harmaanankeaa hattua pienillä virkkauksilla. Kukin voi päättää itse, sattuuko pitämään lehdyköistä ja pyörylästä, joihin sain kulumaan kaksi mininöttöstä puuvilloja. Kuvaushetken surkeat valaistusolosuhteet saivat harmaassa langassa olleet vihreät ja keltaiset raidat lähes katoamaan taustaan; juuri niihin väreihin yritin koristeita täsmäillä.


Näiden lankojen jälkeen minulla ei hetkeen ollut lainkaan lahjoitusmyssylankoja jäljellä, mutta sopivia sytomyssylankoja oli/on jäljellä vielä omien hankintojenkin jäljiltä.  Myös Villaviidakon Emma lahjoitti useamman kerän puuvillalankoja jatkojalostettaviksi. Eivät nämä siis suinkaan viimeiset myssyni ole, mutta luultavasti varsinainen hatutuskausi alkaa vasta valon lisääntyessä keväällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti