tiistai 13. joulukuuta 2011

Tove-tumppukvartetti


Minulle tuli marraskuun alussa vastustamaton mielihalu neuloa kaikki omistamani neljä kerää SandesGarnin Tove -lankaa huovutettaviksi lapasiksi.



Ensin neuloin yhdet tummanruskeat 3 mm puikolla ja 40 aloitussilmukalla ja huovutin ne 60 asteessa muun pyykin mukana. Huovutustulos oli tiivis ja kaunis, mutta tumpuista tuli hieman liian pienet itselleni. Ne myös nielivät vähän yli kerällisen lankaa, joten toiset ruskeat tumput suunnittelin suoraan lasten serkkutytölle. Niihin loin aluksi 36 silmukkaa ja tein varrestakin lyhyemmän, jotta sain langan riittämään. Ne myös kävivät läpi hellemän huovutuksen 40 asteen pesussa, pyykin mukana toki. Varsiin kirjoin viimeisillä vaaleanpunaisten ja lilahtavien villalankojen jämäpätkillä kukkia piristykseksi. En ole edelleenkään mikään mestari kirjomisessa, mutta kyllä haparoivatkin kukat tuovat kummasti ilmettä yksivärisiin tumppuihin.


Molemmat vihreät tumput neuloin taas perinteisesti 40 aloitussilmukalla ja huovutin nekin vain 40 asteessa. Näin tehden Tove-tumput jäävät varsin notkeiksi ja niissä näkyy vielä selvästi neuleen rakenne silmukoineen. 60 asteen pesussa huovutustulos on ehkä kauniimpi, mutta toisaalta myös vääjäämättä jäykempi ja paksumpi.



Vihreistä tuli niin täydellisesti omaan käteeni sopivat, että taidan pitää molemmat parit ihan itse, ovathan molemmat vihreät omaan makuuni todella mieluisat. Sitä paitsi minulla on jo työn alla Pistazie-Wollmeise, josta on tulossa juuri sopiva huivi pariksi tumpuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti