torstai 6. lokakuuta 2011

Sukkasadon hyväntekeväisyysosio


Yhä useammin mietin, mitä järkeä on blogata näitä perussukkia, jotka eivät luultavasti kiinnosta ketään ja jotka osaan neuloa etu- ja takaperin silmät ummessa niin, etten tarvitse muistiinpanoja langoista, puikoista tai silmukkamääristä. Tässä kuitenkin kolmet ensimmäiset (ja mahdollisesti viimeisetkin) Sukkasadon aikana neulomani hyväntekeväisyyssukat.



Osallistun tänäkin syksynä Sivarisukka-tempaukseen. Oma kontribuutioni on nämä jämälankasukat, joihin upotin lähes kaikki Seiskaveikkajämät sekä loput Erämiehen sukkalangat ja vieläpä jotakin tuntematonta oranssia lankaa. Puikko 3 mm, silmukoita 54, kokoluokka arviolta 43-44. Jälkikäteen tuli mieleen, että harmaakin olisi varmaan kannattanut raidoittaa tuonne ruskeiden sekaan, niin lopputulos olisi ollut suunnitellumman näköinen. Nyt neuloin ensin tumman- ja vaaleanruskeat loppuun ja jatkoin harmaalla siten, että sain vielä oranssinkin kulutettua loppuun. Harmaata jäi vielä pieni kerä, muista langoista pääsin eroon kokonaan. No, ehkä nämä ovat juuri sopivan boheemit nimenomaan Sivarisukiksi.


Loput kanssaneulojan hyväntekeväisyysneuleisiin lahjoittamat Novitan Isoveljet tikuttelin luentovirikkeinä sukiksi Joulusukat 2011 -keräykseen lahjoitettaviksi.



Ensimmäiset ovat niin perussukat kuin vain voi olla. Puikko 4 mm, silmukoita 40, joustinneule 2 o, 2 n, ranskalainen kantapää ja sädekavennus, lankaa kului kokoluokan 39-40 sukkiin noin 120 g. Nämä tulevat suoraan selkäytimestä kiertämättä lainkaan pääkopan kautta. Melko kapoisethan näistä tuli, mutta toisaalta eipä kaikilla leveitä räpylöitä olekaan.



Toiset sukat neuloin 42 silmukalla ja 2 o, 1 n -joustimella. Mielenvirkistykseksi tein sukkiin samanlaisen kantapään kuin Show-off Stranded Sockseissa. Nämä sukat ovat samaa kokoluokkaa kuin edelliset, mutta nielivät kuitenkin 140 g lankaa, vain pieni nöttönen jäi jäljelle. Vaikka koko on itselleni liian iso, mallailin kantapäätä taas omaan jalkaani. Omaan makuuni se taitaa olla tuollaisenaan liian loivakulmainen, sukka kun tahtoo jäädä vähän ruttuun nilkan etupuolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti