tiistai 27. syyskuuta 2011

Lilaa verkkoa


Olen aikaisempina vuosina virkannut verkkoponchot ystäväni kahdelle vanhemmalle tyttärelle synttärilahjoiksi. Ponchot ovat osoittautuneet todellisiksi suosikkiasusteiksi, joten tänä vuonna prinsessatrion nuorin saa viimein omansa 5-vuotislahjaksi.



Lanka on lahjoituksena saatua mysteeripuuvillaa, josta neuloin ensin 2,5 mm puikolla ja 100 silmukalla kauluksen joustinneuleella. Jatkoin 3 mm koukulla hiljalleen pitenevin ketjusilmukkakaarin, reunakariin virkkasin tällä kertaa pylväsryhmiä viuhkamaiseen muotoon. Koristeeksi muuten melko vaatimaton verkkoponcho sai mukaelman blogissani jo aikaisemminkin esiintyneestä spiraaliruususta, joka on mielestäni yksinkertaisuudessaan varsin tyylikäs. Lankaa kului reilusti alle 100 g.


En ole koskaan sen kummemmin ymmärtänyt, mikä näissä verkkoponchoissa viehättää. Kaikki se tekemisen tylsyys, joka on väistämätön näin monotonista työtä tehdessä, korvautuu kuitenkin moninkertaisesti sillä riemulla, jolla pikkutytöt ovat ponchonsa vastaanottaneet. Toivottavasti tämäkin poncho pääsee yhtä aktiiviseen käyttöön kuin isosiskojen vastaavat asusteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti