lauantai 23. heinäkuuta 2011

Lisää neulottuja KYH-sytomyssyjä


Sytomyssymopo keuli KesäYön Hullutuksen ansiosta oikein huolella. Myssyjä syntyi yksi päivässä, kaksi parhaassa, tässä niistä taas muutamia.



Double Double Cloche ihastutti sivulta/takaa rullautuvalla pidennyksellään. Paha vain, että käyttämäni Hjertegarnin Blend Bamboo oli liian raskasta ja laskeutuvaa, jotta reuna olisi rullautunut toivotusti. Lisäysten vuoksi reuna jäi myös todella epäsiistin näköiseksi, joten jouduin virkkaamaan kerroksen kiinteitä silmukoita ja rapuvirkkausta, jotta sain hatusta huolitellut oloisen. Päässähän tämäkin näyttää mukavammalle kuin ilmapallon päälle viritettynä. Kerä lankaa riitti pienehköön myssyyn, neuloin 3 mm puikolla ja muistaakseni lisäsin hiukan silmukoita suurimpaankin kokoon, koska lankani oli selvästi ohjeenmukaista ohuempaa.



Tänä kesänä olen selvästi ihastunut epäsymmetrisiin malleihin. Niinpä toteutin Caroline-hatun Distant Knitterin minulle luovuttamasta Rico Design Baby Lolly-Pop DK -langasta, jonka hänkin oli saanut kanssaneulojalta sytomyssyjä varten. Tämä viskoosi-rayon -sekoite oli kyllä pehmeää ja puuvillamaista, mutta omaan makuuni aika kamalan väristä tippavärjättyä lankaa. S-kokoon mukaan 3 mm puikolla neuloen syntyikin varsin iso hattu, joka siis mahtuu minunkin runsashiuksiseen, noin 60-senttiseen päähäni. Lankaa oli käytettävissä pitkälti toista vyyhtiä (á 50 g), mutta silti se loppui kesken, niinpä neuloin myssyn loppuun lilalla Novitan Alabamalla, joka värinsä puolesta sopi lähinnä kesken loppuneeseen lankaan. Myssyn malli on minusta todella viehättävä, mutta kun kysäisin mieheltäni, josko tekisin itsellenikin samanlaisen (eri värisen toki), hän totesi hatun näyttävän aika kummalliselta... (Pahoittelen hieman spookya kuvaa: periaatteenani on, että omaa tai perheenjäsenten pärstäkerrointa ei blogissa esitellä, mutta tätä hattua olisi ollut hankala kuvata kunnolla takaapäinkään.)



Sytomyssyohjejonossani oli myös Lace Leaf Hat, jonka toteutin 3 mm puikolla kanssaneulojalta lunastetusta Novitan Alabamasta. Kyseinen lanka oli 250 g:n kerällä ja selvästi ohuempaa kuin 50 g:n kerillä myydyt Alabamat, mutta silti aikuisten koon mukaan neulottuna tästäkin piposta tuli todella reilun kokoinen. No, eiköhän Suomessa ole muitakin suuripäisiä kuin meidän perheemme jäsenet, joten jospa tällekin ottaja löytyisi ajan kanssa.



Samaisesta langasta syntyi myös toinen sytomyssyohjejonossani seissyt malli, Lace Ribbon Slouch Hat (Rav-linkki). Ohjetta ohuemman langan vuoksi lisäsin silmukoita näppituntumalta ja lopputulos sopineekin keskikokoiseen tai pienehköön aikuisen päähän. Valitettavasti kuvaa varten myssyä oli turha yrittää asetella kauniimmin, sen verran kyllästynyt kuopukseni tosiaan on näihin kuvaussessioihin. En ehtinyt vaihtaa edes kameran asetuksia sopimaan sisävalaistukseen; langan väri on todellisuudessa aivan lumivalkoinen. Sen verran kai tuosta kuvasta voi päätellä, että tässä mallissa taakse on luotu reunan jälkeen lisäsilmukoita, jotta myssy valuisi paremmin löysänä taaksepäin (tuossa kuvassa asettelu tosin vastaa lähinnä suihkumyssyä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti