maanantai 11. huhtikuuta 2011

Eminence Rouge goes purple


Veljeni tyttärien lisäksi hänen vaimonsa kaipaili myös villasukkia. Koska mieleni teki kovin neuloa pitkästä aikaa nopeasti valmista paksusta langasta, tartuin tammikuussa vaihdokkina tulleeseen Seiskaveikkaan ja Eminence Rouge Socks -sukkaohjeeseen (pdf), jonka palmikkokuvion sovitin haluamalleni 48 silmukalle.



Sukat on neulottu 3 mm pyöröpuikolla (kyllä, olen käännynnäinen ja neulon nykyään pienetkin pyöröneuleet pipoja lukuunottamatta 80-100 cm pyöröpuikolla) ja jäinkin vähän ihmettelemään, miten ennen olen aina käyttänyt 3,5 mm puikkoja Seiskaveikalle. Nyt neulepinnasta tuli mukavan napakka, mutta ei millään muotoa peltinen. Lankaa kului kokoluokan 39-40 sukkiin noin 115 g.


Pidän lopputuloksesta kovasti ja paksun langan neulominen oli totisesti joutuisaa ja palkitsevaa, olenhan koko alkuvuoden neulonut lähes yksinomaan ohuita sukka- ja huivilankoja sekä puuvilloja. Yllätyin myös siitä, miten mukavalta itse lanka tuntui käsissä: mielelläni neuloskelen jatkossakin paksumpia sukkia Novitan peruslangoista. Nämä sukat ovat minusta osoitus siitä, ettei paksusta langoista neulottujen sukkien tarvitse olla tylsiä ja mitäänsanomattomia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti