tiistai 15. helmikuuta 2011

Nikolai-huivi


Tammikuun loppupuolella sain pitkästä aikaa inspiraation penkoa huivilankavarastoani. Olin etsiskellyt jo pitkään sopivaa mallia Tessiltä peräisin olevalle 70 gramman erälle TeeTeen Kamenaa; olin itseasiassa ehtinyt jo aloittaa ja purkaa parikin viritelmää, kunnes Ravelryn kautta löysin ohjeen Nikolai-huiviin. Lopulta huivi neuloutui lähes huomaamatta parissa päivässä ja tapojeni vastaisesti sain pingotettua sen heti valmistumista seuraavana päivänä.



Huivilla on leveyttä reilut 160 cm, mutta se on korkeimmillaankin vain noin 20 cm. Keskiosan lyhennettyjen kerrosten ja reunan hieman viuhkamaisen pitsikuvion ansiosta huivi muotoutui kauniisti puolikaareksi. Niinpä tämä huivi taipuu helposti ja kauniisti niin kaulaan kuin kevyesti hartioillekin.



Huivi on neulottu 3,5 mm puikolla ja siihen kului noin 50 g lankaa.



En ole mikään aina oikein -neuleen suuri ystävä ja aluksi neulejälki näyttikin aika katastrofaaliselta. Onneksi kastelu ja pingottaminen tekivät tehtävänsä, joten lopputulos on ennakko-odotuksia paljon parempi. Voisihan tämä hieman korkeampikin olla, ehkäpä siis neulon toisenkin Nikolain reilummin levennyksin ja kenties hieman paksummasta langasta. Tämän huiviyksilön väri on muuten luonnossa heleämmän vihreä, ei lainkan niin harmaa kuin kuvassa. Luulenpa, että yritän itse opetella huivien käyttöä juuri Nikolain voimin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti