perjantai 22. lokakuuta 2010

Sukkia lapsille


Tämänvuotinen Joulusukat 2010 -keräyksen kohde mahdollisti kaikenkokoisten sukkien neulomisen. Tartuin heti tilaisuuteen ja ryhdyin tekemään sukkia myös lapsille, vaikka jostain syystä pidän isompien sukkien neulomisesta keskimäärin enemmän.



Sunday Swingeistä yli jääneen Nallen neuloin noin koon 30-32 sukiksi. Aloitin kärjestä, lisäsin ulkosyrjiin pitsikuvion, jonka nappasin Saniaispolku-sukista, tein laiskuuksissani tiimalasikantapään ja jatkoin vartta, kunnes se alkoi näyttää tasapainoisen pituiselta terään nähden. Eiköhän näistä joku pikkutyttö ilahdu!



Viimeisimmän secondhand-lankahankintani mukana tuli myös kerä pätkävärjättyä Seiskaveikkaa (tai sitä ainakin oletan langan olleen), jonka päätin tuhota kaksiin lastensukkiin. Pienemmissä silmukoita 40, isommissa 44 ja puikot 3,5; lopputuloksena jotakuinkin kokoluokkien 28-30 ja 32-34 sukat. Väritys ei ollut aivan tasalaatuinen koko langan matkalta, joten toinen isommista sukista on selvästi keltaisempi kuin muut sukat. Tämän sortin ilotulitus ei ole ihan oman makuni mukaista, mutta voisin kuvitella löytyvän niitäkin (pikkutyttöjä?), jotka rakastavat tällaista riemunkirjavuutta.



Halusin eroon kanervanvärisestä piikkilanka-Raggegarnista, joten yhdistin sen lupiinivärjäyskokeilun jämänöttöseen Seiskaveikkaa. Sukat on aloitettu kärjestä ja ne on neulottu 3,5 mm puikoilla, pääosin 36 silmukalla. Vihreissä raidoissa toinen kerros on nurjaa (paitsi jalkapohjassa), kantapää on tiimalasi ja tällä kertaa jätin varresta joustinosan pois kokonaan. Noin 60 grammalla lankaa syntyi arviolta kokoluokan 33-34 sukat, jotka kylläkin näyttävät enemmän tossuilta avaran vartensa ansiosta.


Vaan armahtakaa minua enää koskaan neulomasta moista riivinrautalankaa! Kuulemma Raggegarn pehmenee pesussa, mutta kerätuoreena se on kyllä myrkkyä parkkinahkaisillekin käsille. Myönnettäköön samaan hengenvetoon, että esittelemättä on vielä yhdet sukat, joihin upotin sen vihonviimeisen kerän kyseistä lankaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti