maanantai 5. heinäkuuta 2010

Tylsiä paitoja


Kangaskaapin trikoo-osaston alasajo jatkuu pikkuhiljaa. Viimeisimpänä sain ommeltua Eurokankaasta erittäin edullisesti palalaarista hamstratusta raitatrikoosta lisää paitoja itselleni.



Kaavat Suuresta käsityölehdestä 10/2004, jokin isohko koko pidennetyllä helmalla ja pääntie resorikaitaleella huoliteltuna. Alkuperäinen tarkoitus oli jättää kaula-aukko rypyttämättä, mutta huolittelusta tuli niin löysä, että rypytys oli pakon sanelema. Ihan OK paita, tosin raidat on painettu eikä kudottu kankaaseen, joten ei kestäne pitkään kovin siistinä.



Samasta kankaasta perusteeppari, tämäkin hieman slimmattu, vaikkei kuvasta sitä uskoisikaan. Kaava taitaa olla Suuresta käsityölehdestä 6/2000, koko muistaakseni L. Tarkkasilmäisimmät huomaavat, että hihoissa raidoitus kulkee toiseen suuntaan, syynä tietysti se, ettei hihoja olisi enää saanut leikattua jäljellä olleesta kankaasta "oikein päin".


Näitä peruspaitoja syntyy melko kivuttomasti, vieläkin kaapissa olisi trikoota pariin-kolmeen paitaan, mutta värit ovat sen verran tummat, että kesäksi niistä ei paitoja taida tulla, jos tulee laisinkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti