perjantai 9. heinäkuuta 2010

Auringonkeltainen tunikamekko


Suunnittelin SYTinä saamastani Novitan Alabamasta alunperin jonkin sortin pitsiboleroa pikkutytölle, mutta mieluista mallia ei vain löytynyt. Sen sijaan Suuren Käsityölehden 2/2010 "taskullinen tunika" -malli alkoi kiehtoa siinä määrin, että päätin kokeilla, josko se taipuisi Alabamastakin. Koska väri kertoi heti, kenelle kuuluu, lähdin tavoittelemaan kokoluokkaa kapea 116 cm. Syntyi mielestäni ihastuttavan yksinkertainen ja kertakaikkisen aurinkoinen tunikamekko.



Alkuperäisestä mallista poiketen neuloin tunikan ylhäältä alaspäin ja pienet hihat tein tason sijasta pyörönä. Jätin myös etutaskun kokonaan pois. Noin muutoin taisin seurata ohjeita melkolailla uskollisesti, tosin lopusta alkuun päin vaihtaen kavennukset lisäyksiksi. Raglaniin jätin tietoisesti reiät tuomaan kevyttä kesäilmettä. Koristekukan virkkailin sekalaisista puuvillalankojen jämistä ihan omasta päästäni. Lankaa kului 170 g kolmosen puikolla neulottuna.


Olen harvinaisen tyytyväinen. Lanka on ihastuttavan pehmeää ja neulejälkikin kelvollisen tasaista siihen nähden, miten sekalaisissa olosuhteissa ja huolettomasti tunikaa neuloin. Väri on poikkeuksellisen kaunis keltainen ja jopa kukasta tuli tasapainoinen ja mukavan värinen. Toivottavasti 6-vuotislahjaksi tunikan saava tyttö on neuleeseen yhtä tyytyväinen kuin sen tekijäkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti