perjantai 28. toukokuuta 2010

Aaltoilevaa raitaa


Jämäkuun lähestyessä minulla oli yksi suunnitelma ylitse muiden: virkata aaltoileva kassi mustista ja luonnonvalkoisista virkkuulankojen lopuista, jotka olin aikanaan saanut ystävältäni ja jotka ovat reilusti yli 20 vuotta vanhoja. Kaiken odotuksen jälkeen kassin virkkaaminen olikin yllättävän työlästä, mutta valmista tuli pikkuhiljaa muiden pienten käsitöiden ohella.



Pohjan malliin on otettu ideaa ET-lehden kesäkassista, mutta kokonaisuudessaan kassi on pienempi ja mittasuhteiltaan erilainen: suhteessa korkeampi ja pidempisankainen. Aikaisemminhan olen virkannut vastaavan, vähän isomman kassin. Tällä kertaa tein kantohihnan hieman eri tavalla, joten niistä tuli aidosti symmetriset. Lankoja kului 2 mm koukulla virkattuna yhteensä 70 g. Olen tyytyväinen, vaikka kassin käyttäjästä ei ole toistaiseksi mitään tietoa.


Jämäkuu innoitti neulomaan vielä yhden pipon, joka lähtee Hepsin kautta Kymenlaakson sytomyssykampanjaan. Koska tuo kampanja on kesäkuun loppuun saakka, taidan odotella, josko kaveriksi neuloutuisi vielä toinenkin puuvillainen pipo.



Pipo on vanha tuttu Odessa (Rav-linkki) ja se on neulottu mustan Tennesseen ja tummansinisen Steinbach Wollen (100 % puuvillaa molemmat) lopuista 3 mm puikolla aivan ohjeen mukaan. Lankoja kului yhteensä 50 g, mutta vielä niistä jäi pikkuruiset nöttöset jäljelle. Todellisuudessa tuo sininen on muuten tummempi eikä erotu mustasta noin selvästi. Jostain syystä luonnonvalossakin kuvattuna vanha kameramme korostaa värejä väärin, vaikka tällä kertaa valitsin asetuksista auringonpaisteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti