sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Sytomyssyjä


Pääasioita-yhteisneulonnan myötä olen neulonut tammikuussa pipoja hullunkiilto silmissä; yhden oman pipoparin ohjeetkin tulin lähettäneeksi Ullaan tarjolle, niistä tarinaa myöhemmin, jahka näämme seuraavan Ullan sisällön (olipa malli ylittänyt julkaisukynnyksen tai ei). Sytomyssykampanjakin osui ja upposi, joten kanavoin osan pahimmasta pipovimmastani puuvilla- ja bambu(sekoite)lankoihin. Pahoittelen jo aluksi vähän huvittavia kuvia: sopivaa ja halukasta kuvauspäätä ei taloudestamme löytynyt, nämä myssyt kun on neulottu ajatellen hiuksensa menettänyttä keskivertonaista (eikä esimerkiksi allekirjoittanutta, jolla on ISO pää ja tukka kuin venäläinen turkislakki).



Ensimmäinen sytomyssy on Odessa (Ravelry-linkki) Mayflower Cotton 8 -puuvillalangasta, joka on alunperin Tikrunmamin varastoista vaihdettua. Silmukoita 120, puikko 3 mm ja langanmenekki vain hitusen yli 30 g - kevyt ja vilpoisa pipo vaikka sisäkäyttöön siis.



Toinen on Beaufort (Ravelry-linkki) Novita Suvista (100 % puuvilla), joka sekin on Tikrunmamilta käyttämättä jäänyttä. Silmukoita tässäkin oli 120 ja käytössä sama 3 mm puikko, langankulutus hieman vajaa 50 g. Malli on todella kaunis ja helppo tehdä, arvostan kovasti kauniisti kaventuvaa päälakea.



Jäin koukkuun Beaufortiin, joten neuloin heti perään toisen version Novita Oliviasta (70 % bambu, 30% polyesteri), joka tuli mukana Tessiltä lunastamassani lankasatsissa. Silmukoita tässä versiossa oli 96 ja puikoissa mittaa 4 mm. Langankulutus (65 g) jo kertoo, että kyseessä on vähän paksumpi pipo, mutta uskoisin sen silti soveltuvan myös sisäkäyttöön materiaalinsa ansiosta. Lanka säikeili helposti, mutta tarkkuus palkittiin, sillä lopputulos on kauniin sileä, hieman kiiltävä ja kutittamaton.


Sytomyssyt eivät taatusti jää tähän, varastoissani kun on vieläkin tarkoitukseen sopivia lankoja, jotka ovat odottaneet sopivaa käyttökohdetta. Onneksi kampanja kestää huhtikuun loppuun - ja ainahan voi polkaista käyntiin oman paikallisen tempauksen, kuten huikeaan lopputulokseen päättynyt Joulusukkatempaus osoitti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti