torstai 10. joulukuuta 2009

Vakosamettikassi


Olen käyttänyt paneeliverhokassiani päivittäin sen valmistumisesta lähtien sillä seurauksella, että kassi kaipasi kipeästi pesua. Koska pidän kovasti tuon kassin koosta ja mallista, sain päähäni ommella itselleni vaihtokassin. Samalla testasin jo pitkään muhinutta ideaa kassin koristeeksi.



Ulkopuoli on tummanruskeaa "sikasäkki"-vakosamettia, vuori entisen työkaverin lahjoittamaa vanhaa lakanaa, kiinnitysnappi edesmenneestä koristetyynystä - jouduin tyytymään nappikiinnitykseen sopivan vetoketjun puutteessa. Uniikin kassista tekee sen koristelu, ompelin etukappaleeseen soiron vuorikangasta ja sen reunoille rikkoutuneen vetoketjun puolikkaat.


Pidän kassista todella paljon, vaikka teinkin sen hieman huolettomalla otteella ikään kuin koeversioksi. Vakosametti oli joustavaa, joten ompelussa olisi voinut panostaa saumurin syötön säätöihin vähän enemmän, samoin tikkauksissa olisi voinut aluslankana käyttää ruskean sijasta valkoista. Esikoiseni olisi halunnut omia tämän kassin kokonaan itselleen, joten voi olla, että joudun ompelemaan vielä yhden samantyyppisen kassin. Ehkä seuraavassa versiossa maltan panostaa enemmän myös laatuun.

1 kommentti: