lauantai 31. lokakuuta 2009

Sukkia, sukkia, sukkia...


Ei, tämä ei ole muuttumassa yksinomaan sukkablogiksi, vaikka siltä saattaakin välillä vaikuttaa. Tänään on Sukkasadon viimeinen päivä, mutta koska päivitykset laahaavat koko ajan viikon-puolitoista perässä, tässä tulee arviolta (vasta) kolmanneksiviimeinen satokatsaus:



Veljeni pian 12-vuotiaalle kuopukselle neuloin Kangaskasan Terhot Gjestalin Maijasta, koko toivottavasti noin 39 (51 s, 3 mm puikot ja kulutus 80 g). Pidän edelleenkin tästä mallineuleesta, mutta Maijan kanssa en ole vieläkään päässyt samalle aaltopituudelle - jotta neulepinta näyttäisi siistille, pitäisi sukat varmasti pingottaa, mitä en koskaan tee. Siliävät sitten ensimmäisessä pesussa ja jalassa...



Saman perheen pian 16-vuotias esikoinen saa puolestaan nämä sukat, joiden mallineuleen ja asemoinnin otin Blackrose-sukista, muutoin säädin asetukset langalle ja puikoille sopiviksi. Kokoluokan pitäisi olla noin 40-41; silmukkamäärä sekä lanka, puikot ja langanmenekki olivat samat kuin pikkusiskon sukissa, joten aivan varmaa sukkien sopiminen ei ole. Mallineuleensa vuoksi nämä jälkimmäiset sukat ovat kuitenkin leveämmät ja antavat siten mielestäni periksi enemmän pituussuunnassa. Onneksi nämä sukat on aloitettu varresta, joten terän pidentäminen ei ole suurenkaan vaivan takana, jos sellaiseen operaatioon on tarvetta. Blackrose-alike-sukille olisi pingotus kyllä tehnyt eetvarttia, siitä ruttuun pitsineule jäi ilman käsittelyä.


Marraskuu onkin sitten Lapaskuu, ilmoittauduin mukaan sillä ajatuksella, että saisin neulottua kämmekkäät, joita olen suunnitellut lahjaksi ystävälleni. Lapasten neulomiseen en koukutu samalla tavalla kuin sukkiin, vaikka viime vuoden Lapaskuun ansioista taisin lopulta neuloa puolen tusinaa paria kädenlämmittimiäkin marras-joulukuussa (tosin vain kahdet varsinaisen Lapaskuun aikana).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti