tiistai 9. joulukuuta 2008

Viljapaita

Ikuisuusprojekti nimeltä palmikkopaita kokoa 130 cm tuli saatettua päätökseen jo lähes kuukausi sitten. Paidan kuvaaminen käyttäjänsä päällä ottikin sitten aikansa, eikä kuvasta edes tullut kovinkaan edustava. Paita sen sijaan on sekä tekijän että käyttäjän mielestä varsin oiva:



Lankana oli naapurin lahjoittama Deco (80% akryyli, 20% villa), väri on luonnossa hieman kuvan oranssia ruskeampi. Malli on Suuresta Käsityölehdestä (1/2004), tosin lievästi modifioituna. Koska lankaa oli rajallinen määrä (400 g), neuloin hihat ylhäältä alas, hihapyöriön jälkeen pyöröneuleena, jotta langan loppuessa alkuperäisestä poikkeava väri olisi asettunut hihansuihin ja kaulukseen. Lanka kuitenkin riitti, ylikin jäi muutama metri.

Kuusivuotias nimesi paidan välittömästi Viljapaidaksi, sillä hänestä palmikkoryhmät näyttävät aivan viljantähkiltä. Itse olen tyytyväinen paitsi siihen, että paita viimeinkin valmistui (en ihan heti aio tehdä sukkia tai pipoja suurempia palmikkoneuleita!), myös toteutustapaan: kaikki mahdollinen pyöröneuleena ja mahdollisimman vähän poimittavia silmukoita (ts. en päätellyt kauluksen kavennuksiakaan, vaan keräsin ne keskisilmukoiden kanssa samalle pyöröpuikolle odottamaan kauluksen lopullista neulomista). Malli on oivallinen talvineule: se on kyllin niukka mahtuakseen ongelmitta toppatakin alle, mutta mallineuleensa ansiosta antaa myös periksi "miten paljon vain" eli leveydeltään mahtuu niin pitkään kuin hihoissa suinkin mittaa riittää (sitä tosin on langan rajallisuuden takia melko naftisti).

1 kommentti: