maanantai 30. kesäkuuta 2008

Neuleita barbielle

Koska Stickatillbarbien sivulta ei löytynyt mieluisia neuletakkiohjeita, sain hyvän (teko)syyn harrastaa kokeilevaa neulesuunnittelua. Tuloksena oli tukku jos toinenkin purkulankaa, mutta lopulta syntyi jotakin säilytettävääkin.



Takit on tehty Altocumulukselta peritystä vauvalangasta ja molemmat on aloitettu kauluksesta. Vasemmanpuoleinen takki jäi leveydeltään vajaaksi, mutta tuumasin sen toimivan alustopin kanssa avoimenakin. Lyhythihainen versiokin kaipaisi eteen pientä kiinnitysmekanismia, sillä siinäkään ei ole riittävästi tilaa paidalle. Jätin kuitenkin ylimääräiset hakaset ja nauhat lisäämättä, sillä potentiaalisten leikkijöiden taidot ja kärsivällisyys eivät luultavasti riittäisi moiseen näpertelyyn. Oikeanpuoleiseen jäi harmittavasti kokeneemman neulojan silmään pistävä virhe, mutta huomasin sen vasta pääteltyäni langat, joten annoin asian olla. Virhe näkyy selvästi myös kuvassa.

Saumaton kotelomekkokin teki mieli suunnitella. Sekin vaati jokusen purkukerroksen, mutta valmistuihan se lopulta.



Edestä säädyllinen kotelomekko avautuu takana varsin antavaksi. Lanka on edelleen vauvalankaa, joka tuntuu soveltuvan riittävän hyvin barbien neuleisiin. Esikoinen tosin totesi, ettei pidä mistään neulomistani barbienvaatteista, joten saan lahjoittaa ne kaikki eteenpäin. Siitäkin huolimatta taidan jatkaa amatööriuraani miniatyyrineuleiden suunnittelijana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti