perjantai 27. kesäkuuta 2008

Collegetakki



Välillä tulee tehtyä jotakin käytännöllistä ja tarpeellista kaikenmaailman askartelujen ja väkertelyjen lomassa. Kuopus tarvitsi kipeästi sopivaa collegetakkia ja kun Ottobressa 1/05 oli sopiva kaava, sain inspiraation ommella kyseisen takin, tosin ilman huppua.



Sininen collegekangas ja kauluksen resori ovat peräti kaupasta muutama vuosi sitten ostettuja, mutta etuosan kangasmerkki sentään on peräisin muutoin jo uusiokäytetystä abipaidastani (tässä kohtaa saattaa kuulla historian lehtien havinaa kaukaa menneeltä vuosituhannelta). Koko 92 cm osoittautui juuri sopivaksi ja nepparikiinnitys erittäin toimivaksi ratkaisuksi - sopivan pituista vetoketjua kun ei ollut enkä jaksanut ryhtyä napinläpien ompeluun.



Taakse innostuin ompelemaan puuvillakankaasta leikatun applikaation. Näitä nallepaloja oli aikanaan sikasäkissä kaksi, ilmeisesti kankaan edellinenkin omistaja oli ajatellut ne koristeiksi.

Tässä takissa testasin ensimmäisen kerran hiljattain ostamaani kaksoisneulaa. Rakastuin siihen välittömästi: vaatimatonkin malli näyttää muutamaa astetta ammattimaisemmalta siistien tikkausten ansiosta. Sitä paitsi kaksoistikkaus näyttää estävän helmapäärmeen kääntymisen rumasti ulospäin. Näitä takkeja olisi mukava tehdä lisääkin, mutta toistaiseksi itse pärjäilemme tällä yhdelläkin kappaleella.

1 kommentti: