sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Pussihousut ja tasaraitaa

Eihän niitä harmaita housuja löytynyt, joten päätin ommella harmaameleeratusta trikoosta kesäpöksyt kuopukselle. Kun vielä oikeankokoiset (86 cm) kaavatkin olivat valmiina (samaisesta Ompele tenavien tamineet -kirjasta kun aikaisemmin esitelty yöpuku), työ edistyi joutuisasti.



Muistelinkin, että housut ovat leveää mallia ja sitä ne todella ovatkin, aidot pussihousut. On ainakin tilaa kesätuulen vilvoittaa - ja isommankin vaipan luulisi mahtuvan pöksyihin. Eivät siis todellakaan kuuminta pintamuotia, mutta ajanevat asiansa ja toiminevat moitteetta vilpoisana aurinkosuojana kesällä.

Kuopuksen paitavarastokin on ollut niukanlainen, hän kun on isoveikkaansa verrattuna astetta tai paria himpulampi ja rimpulampi, joten monet perintöpaidat lepattavat puolijoukkuetelttana päällä. Kun löysin epämääräisestä kaavapinosta myös 86-senttisen pitkähihaisen t-paidan kaavat (edelleen samasta kirjasta peräisin), sain hyvän syyn ommella vielä vähän lisää kuopukselle.



Kangas on aitoa Marimekon tasaraitaa, jonka kälyni lähetti jokunen vuosi sitten yhdessä oranssi-punaraitaisen Marimekko-trikoon kanssa. Jälkimmäisen kankaan ompelin hetimiten punaisen takin vuoriksi, tämä raikkaan keväinen vihreä-sininen odotteli inspiraatiota pidempään. Kokeilun vuoksi huolittelin kaikki reunat - myös helman - resorikaitaleella, sattuihan sikasäkki sisältämään myös epämääräistä vaaleansinistä puuvillaresoria epäkäytännöllisen kapeiksi kaistaleiksi leikattuina. En ole erityisen taitava kaitaleilla huolittelija, joten paita ei kestä tarkastelua kovinkaan läheltä, mutta muuten lopputulos miellyttää omaa silmääni. Mallikin on yllättäen (viitaten kaavojen alkuperään) kyllin kapea pikkukäppänälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti